Tilbud

Stop madspild kaffer

Kaffe der fortsat er friskristet og fantastiske, men mere end 1 måned fra ristedagen. De første mange måneder efter ristedatoen er kvaliteten af kaffebønnerne vigtigere end at det er super frisk-ristet.

Kvalitetskaffe skal dog gerne være friskristet – så er flest af de lækre smage fortsat i kaffen. Men de lækre smage forsvinder ikke bare sådan.  På trods af at de meget flygtige smagsnoter kan forsvinde nogle uger efter rist, så er kvalitetskaffe fortsat rigtig god kaffe lang tid efter ristedato – de får eksempelvis ikke pludselig grim bitterhed, som ofte stammer fra dårlig kvalitet i de grønne bønner, og dem køber jeg slet ikke.

 

 

kr. 250,00 Inkl. moms kr. 125,00 Inkl. moms

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Kaffe der fortsat er friskristet og fantastiske, men mere end 1 måned fra ristedagen. De første mange måneder efter ristedatoen er kvaliteten af kaffebønnerne vigtigere end at det er super frisk-ristet.

Kvalitetskaffe skal gerne være friskristet - så er flest af de lækre smage fortsat i kaffen. Lige efter kaffen er ristet skal den gerne gasse lidt af, og der går nogle dage før smagen topper. Nogle kaffer topper i smag efter ca. 14 dage og andre først efter 3-4 uger (eksempelvis kan en god Kenya-kaffe godt have behov for at ligge så længe før de gode frugtnuancer kommer frem). Men de lækre smage forsvinder ikke bare sådan vupti. Det afhænger særligt af bønnen og risteprofilen hvor hurtigt smage forsvinder og det er primært de florale og fine nuancer der forsvinder hurtigt. En god sødmefyldt og frugtig kaffe vil fortsat være sødmefyldt og frugtig efter 3 måneder.

Samtidig kan meget mørke kaffer, som har synlige kaffeolier godt udvikle dårlig smag efter få uger. Det skyldes at kaffeolier bliver harske. Jeg rister kun så mørkt efter specialordre, så dem har jeg ikke liggende på lager.

På trods af at de flygtige smagsnoter kan forsvinde efter rist, så er kvalitetskaffe fortsat rigtig god kaffe lang tid efter ristedato - de får eksempelvis ikke pludselig grim bitterhed, som ofte stammer fra dårlig kvalitet i de grønne bønner, og dem køber jeg slet ikke. Derfor har alle mine kaffer en påtrykt holdbarhed på mindst 6 mdr. Selv et år efter ristedato vil kvalitetskaffe have meget mere at byde på end kaffe af dårlig kvalitet.

Smagen i en mørkristet kaffe holder generelt kortere tid - hvorimod en meget lystristet kaffe - eksempelvis en Kenya kan have behov for at udvikle sig i flere uger før smagen topper.

For espressokaffer kan du godt opleve, at skuddet er noget hurtigere og lidt vanskeligere at styre for ældre kaffer. Men god espressokaffe (i den lysere ende), bliver heller ikke pludselig til dårlig kaffe.

I stop madspild kaffen får du forskellige kaffer, som jeg har ristet for meget af (dvs. 1-3 måneder fra ristedatoen). De sælges til ca. 1/2 pris. Det er en lykkepose og jeg sender de kaffer jeg har, så ingen garanti for specifikke kaffer. Du er dog velkommen til at skrive i kommentar-feltet om du har særlige ønsker - espresso eller filter/lys eller mørk - så opfylder jeg det hvis det er muligt.

Du kan også altid skrive en besked til mig og spørge om jeg har noget jeg har ristet for meget af.

Bh Tom - Tom@axlevkaffe.dk eller ring: 28910863

 

 

Yderligere information

Land/region

Kenya

Højde

1800 m

Producent

Guama Factory er en del af Baragwi cooperativet. Kendt for konsistent at producere noget af det bedste kaffe fra Kirinyaga.

Bønner

SL-28, SL-34 (mindre forekomster af K7, Ruiru 11 og Batian kan findes i kaffen) ( alt er naturligvis 100 % arabica)

Smagsnoter

Noter af kirsebær, mango og passionsfrugt.

Behandling

Vasket

Cupping Score

88

Høst

2019

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Stop madspild kaffer”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *